Kom naar een raadsvergadering

Kom naar een raadsvergadering

4 apr 2023, 11:00 UTC - 15 mei 2023, 21:00 UTC
Kom jij op de publieke tribune bij een gemeenteraadsvergadering?
Gemeentehuis_Enschede

Hoi, Erik en Linda hier! Wij van de fractie (https://blog.eanske.eu/wie-zijn-wij) zouden jullie graag de mogelijkheid geven om eens een gemeenteraadsvergadering bij te wonen. Die zijn namelijk openbaar! Met het bestuur van Volt Twente hebben we de raadsvergadering van 15 mei gekozen. Op de agenda staan voor nu: het aanwijzen van zoekgebieden voor windmolens, herziening bestemmingsplan vliegveld Twente en historisch onderzoek Enschede tijdens de WO2. We zouden jullie 3 opties willen bieden om een inkijkje te krijgen in de lokale politiek:

  1. Alleen samen dineren en dan de raadsvergadering volgen op maandagavond 15 mei.
  2. Zondagmiddag 14 mei samen de inhoud voorbespreken zodat je de vergadering ook daadwerkelijk goed kan volgen en iets weet over de voorgeschiedenis van de onderwerpen. Dan kun je ook ons helpen bijschaven met onze spreektekst voor de raadsvergadering. Daarnaast ook wat bij 1) staat.
  3. Één maand meedraaien met onze fractie. Dan zou je, afhankelijk van beschikbaarheid, na de raadsvergadering van 3 april met (een deel van) de fractie tijd doorbrengen om daadwerkelijk inhoudelijk mee te denken. Dat zal in ieder geval een paar avonden kosten en wat tijd om thuis een stuk te lezen of tekst voor te bereiden. Ook kun je dan mee naar de (openbare) commissievergaderingen in die maand, waar onderwerpen aan bod komen waar jij ons voor één maand bij wil ondersteunen. Daarnaast ook wat bij 2) staat.

We zouden het erg leuk vinden om jullie, nu we een jaar ervaring hebben opgedaan, eens mee te nemen in wat wij elke week doen. Vragen en suggesties horen wij natuurlijk graag. Geef je op via het formulier.