TeamEnschede

Gemeenteraadsfractie
Volt Enschede

Volt heeft 2 zetels in Enschede!

Het Volt gemeenteraadsteam bestaat uit Erik Kemp en Linda Wissink (raadsleden), Oscar Escobosa Bosman (fractievertegenwoordiger) en drie mensen hen elke week helpen: Luc Blokhuis, Maarten Laponder en Iris Allijn.

Erik Kemp

Erik Kemp

Fractievoorzitter

Erik vindt dat er veel beter kan in de samenleving. Vooral op het gebied van ongelijkheid, Digitale Zaken en klimaatontwrichting. Om onderdeel te worden van die gewenste veranderingen heeft hij zich kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Erik is nu fractievoorzitter van de Volt-fractie. Hij houdt van boeken lezen, podcasts luisteren en hardlopen en heeft een zwak voor filosofie. Als raadslid is hij nu meer bezig om de afstand tussen inwoners en overheid verkleinen, dan lange stukken tekst te lezen. Elke keuze die je maakt is politiek, dus politiek vindt juist ook buíten de instituties plaats!

Linda Wissink

Linda Wissink

Fractielid

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is Linda verkozen tot raadslid namens Volt. Ze is als senior onderwijskundig adviseur bij Saxion gewend aan het doorspitten van stapels documenten, iets wat goed van pas komt in de raad! Reizen, fotograferen en zeilen zijn haar favoriete hobby's. Ze zit namens de Volt-fractie in de stadsdeelcommissies Zuid en Centrum. In het centrum is ook waar ze al 37 jaar woont.

Oscar Escobosa Bosman

Oscar Escobosa Bosman

Fractievertegenwoordiger

Door zijn derde plek op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen greep Oscar net naast een zetel in de gemeenteraad. Toch zet hij zich nu in voor de gemeente, maar nu als fractievertegenwoordiger namens de fractie van Volt Enschede. Hij is de woordvoerder in de stadsdeelcommissies Oost en West, maar ook bij de kamer Sociaal is hij regelmatig te vinden om het over zijn sociale portefeuilles te hebben. In het dagelijkse leven is Oscar IT-consultant, in de vrije tijd die hij overhoudt is hij wel eens bij een pubquiz te vinden of achter zijn Nintendo Switch.

Luc Blokhuis

Luc Blokhuis

Fractie ondersteuner en secretaris

In het begin van 2021 is Luc lid geworden van Volt, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vertegenwoordigde hij de vijfde plek op de lijst. Na de verkiezingen vervult Luc een functie als ‘chief’ en fractie-ondersteuner. In het dagelijkse leven is hij werkzaam als opticien in Goor, als ondernemer door het ontwikkelen en beheren van websites, of als barhoofd bij FC Twente. In de tijd daarnaast houdt hij van darten, wielrennen en zingen in een koor.

Volt Person Platzhalter

Maarten Laponder

Fractie ondersteuner

Als ervaringsdeskundige in schuldenproblematiek helpt Maarten de fractie o.a. met meer inzicht in de wereld van armoede, schuldenproblematiek en wat je als inwoner van Enschede ervaart als je hierover in aanraking komt met de gemeente. Verder is hij mantelzorger voor jongeren met complexe psychosociale problemen en heeft hij verstand van de uitdagingen en mogelijkheden voor dak- en thuislozen in Enschede. Spreek Maarten vooral aan over alles wat met jongerenwerk, jeugdzorg en armoedebestrijding te maken heeft.

Iris Allijn

Iris Allijn

Fractie ondersteuner

Iris vindt het belangrijk dat beleidsplannen (wetenschappelijk) onderbouwd zijn. In haar dagelijks werk als onderzoeker kijkt ze kritisch naar de betrouwbaarheid van informatie en de juistheid van de daaruit getrokken conclusies. Als ondersteuning van onze fractie zet ze deze vaardigheid in door onze eigen plannen en plannen die langskomen kritisch te analyseren. Ze houdt van hardlopen, werken in de schoolmoestuin van haar kinderen en het onderwijzen van de volgende generatie!

Help de fractie

De fractie is altijd op zoek naar meer enthousiaste mensen en mensen met kennis van zaken.

Het is veel werk om je voldoende te kunnen verdiepen in alle onderwerpen die er spelen in de gemeente. Daarom kunnen ze de hulp van (ervarings)deskundigen goed gebruiken. Als ze bijvoorbeeld een vraag hebben over een bepaald onderwerp, is het heel handig om even met iemand te kunnen bellen voor advies, om even mee te sparren of voor achtergrondinformatie.

Weet jij veel van een bepaald onderwerp en wil jij Erik en Linda een handje helpen? Laat dan hieronder je informatie achter en we nemen contact met je op.

Wil jij een herinnering krijgen als je moet gaan stemmen?

Wil jij een herinnering krijgen als je moet gaan stemmen? Vanuit Volt kunnen we je er een paar dagen vantevoren herinneren door middel van een mailtje. Je kunt je hier opgeven.