Digitale kloof aanpakken - Tubantia

Digitale kloof aanpakken - Tubantia

20 feb 2022 13:09:00 UTC
DigitaleKloofEnschede

Klik hier voor het origineel

Lijsttrekker Erik Kemp (Volt): ‘Pak kloof aan tussen mensen die wel en niet digitaal vaardig zijn’

ER VALT WAT TE KIEZEN

Achttien partijen en/of kandidatenlijsten strijden op 16 maart om de gunst van de kiezer. Wat willen ze de komende jaren met Enschede en wie moeten de stad in de periode 2022-2026 besturen? Vier vragen aan de lijsttrekker. Vandaag: Erik Kemp (Volt, lijst 17). Teun Staal 20-02-22, 14:09

Waarom moet de Enschedeër Volt stemmen?

„Wij zorgen voor een nieuwe generatie in de politiek. We denken als Volt Europees en maken lokaal het verschil door positief, progressief en pragmatisch te werken voor het algemeen belang van inwoners. We erkennen als partij dat ongelijkheid en armoede, zeker in een stad als Enschede belangrijke uitdagingen zijn. Maar we kijken óók vooruit naar de achterliggende onderwerpen waar ook grote uitdagingen liggen.”

Welke drie onderwerpen moeten met voorrang worden opgepakt door het nieuwe stadsbestuur (raad en college)?

„Ik houd mezelf als student bezig met digitalisering en cybersecurity, die digitalisering is een belangrijk onderwerp. Ook in het belang van de inwoner, van wie velen niet al te digitaal geletterd zijn. Daardoor is een kloof ontstaan tussen mensen die wel en niet digitaal vaardig zijn. Daarnaast zal de klimaatcrisis ook in Enschede met concrete stappen moeten worden aangepakt. Het is ook van belang dat Enschede vanuit die Europese gedachte de strategische positie aan de Duitse grens nog beter benut. De vorige burgemeester heeft daar veel moeite voor gedaan, maar de stad kan nog meer focussen op die samenwerking. En uiteraard lokale zaken, zoals de vraag of Glanerbrug een zwembad nodig heeft.”

Bij welk college met welke partijen is Enschede gebaat?

„We moeten de partijen, en nog belangrijker de lokale raadsleden, eerst nog leren kennen. Wel hopen wij op een progressief college dat stappen wil zetten en verantwoordelijkheid neemt voor de belangrijke thema’s van deze tijd die ik net heb genoemd.”

De gemeenteraad van Enschede telt 39 leden. Hoeveel zetels behalen de verschillende partijen bij de verkiezingen?

Burgerbelangen Enschede 8, PvdA 4, D66 3, GroenLinks 3, SP 3, PVV 3, VVD 2, CDA 2, ChristenUnie 2, Enschede Anders 1, Democratisch Platform Enschede 1, Volt 3, Forum voor Democratie 2, Partij voor de Dieren 2. (Aantal partijen/fracties in raad: 14).