internationale Vrouwendag

internationale Vrouwendag

8 sep. 2022, 13:00 UTC - 15:30 UTC
VrouwenVoltTwente

"Vrouwen in de politiek - van diversiteit naar inclusiviteit"

Afgelopen 8 maart hadden we ons eerste evenement over vrouwen in de politiek. We hebben daarna veel positieve reacties gekregen van de deelnemers en willen voortaan graag, samen met andere organisaties en andere politieke partijen, 2 keer per jaar extra aandacht besteden aan inclusiviteit van vrouwen in de politiek.
Dit doen we elk jaar op 8 maart en 8 september, makkelijk te onthouden!

We hebben via ons eigen netwerk voornamelijk vrouwen uitgenodigd, want het draait om jullie. Geïnteresseerde mannen zijn ook welkom, met als voorwaarde dat je als man minimaal één vrouw meeneemt, zodat we zeker weten dat er meer vrouwen dan mannen in de zaal zijn!
Voel je vrij om ook anderen uit te nodigen!
Programma:
(13:00 - 14:30 - Optioneel - Deel 1 - Vrijhof)
Er zijn 2 mooie exposities op de campus van de Universeit Twente, die relevant zijn voor ons thema. Voor wie wil, gaan we samen deze exposities bekijken en hierover in gesprek.

Het DEAR-project is net afgerond. https://ch.utwente.nl/portfolio/dear/
Er is een mooie, maar ook confronterende expositie van Amnesty UT: https://www.utwente.nl/nl/cultuur/agenda/2022/8/687519/lets-talk-about-yes

Na dit eerste deel kun je zelf naar het stadhuis in Enschede fietsen (niet het Stadskantoor!), of de bus pakken vanaf station UT/Bastille.
Elke 10 minuten gaat er een bus van de UT naar Enschede Centraal Station. Kosten: €2,40Als je met de bus gaat, pak dan uiterlijk de bus van 14:28 zodat we om 15:00 kunnen beginnen in het Stadhuis!

15:00 - 17:30 - Deel 2 - Stadhuis
Na een korte centrale opening zullen we in het programma vooral focussen op onderlinge interactie en gesprekken. Jullie als bezoekers bepalen waar we het over moeten hebben, wij zullen wat prikkelen door het een en ander voor te bereiden :-)

Einde 17:30 (daarna eventueel nog samen een hapje eten)

Locatie:
Deel 1: Gebouw de Vrijhof, Veldmaat 5 in Enschede (campus UT): https://osm.org/go/0GSy_4UOX?m=

Deel 2: Stadhuis, Langestraat 24 in Enschede: https://osm.org/go/0GS4Oj_7~?m=&node=2775255222