Vertrouwen in de overheid

Het vertrouwen in de overheid is kwijtgeraakt. Maar dat begon toen de overheid geen vertrouwen meer had in haar eigen inwoners. De toeslagenaffaire was daar een goed voorbeeld van. Maar we zien ook een bestuurscultuur waarbij veel achter besloten deuren wordt besloten. Als Enschedeer ben jij essentieel onderdeel van ons succes. Door te luisteren naar jouw dromen en toekomstvisie kan Volt werken aan het creëren van een toegankelijk, duurzaam en sociaal Enschede.

YouTube: GemeenteV1

Meer transparantie & inspraak

Wij willen meer transparantie en inspraak van de inwoners bij de overheid. Een overzichtelijke gemeentebegroting, een klimaatmonitor en duidelijkheid over digitale gegevens. Een wethouder digitale zaken moet gaan zorgen voor een transparante en veilige manier van

Inwoners meer betrekken

Volt wil de inwoners actiever betrekken bij de gemeente. Dit doen we door gebruik te maken van burgerfora. Samen met experts denken jullie actief mee over lokale onderwerpen. Zo kunnen jullie een goed geïnformeerd worden over lokale onderwerpen en jullie input geven naar de gemeente. Deze input zal de gemeente gebruiken om hun besluiten te nemen. Want samenwerking met inwoners zorgt voor beter beleid.

Raadsleden adopteren een wijk

Het kan voor inwoners van Enschede soms overkomen alsof je geluid niet gehoord wordt door de gemeenteraad. Daarom wil Volt dat raadsleden allemaal een of meerdere wijken gaan adopteren in duo’s. Raadsleden zouden meer in gesprek moeten met inwoners. Zo verkleinen we de afstand tussen de politiek en de inwoners van Enschede.