Europees denken, lokaal doen

"Het is het eindpunt van de trein,
bijna geen mens hoeft er te zijn,
bijna geen hond gaat zover mee:
Enschede"

Zelfs in het bekende gedicht van Willem Wilmink wordt Enschede al als een uithoek van het land gezien. Maar Enschede is alleen een uithoek als je stopt bij de grens. Iets verder naar het oosten grenzen we aan Nordrhein-Westfalen; een deelstaat met meer inwoners dan heel Nederland bij elkaar. We kunnen wat dat betreft beter naar Duitsland kijken dan naar Den Haag als we samen willen werken.

YouTube: "Betere treinverbindingen van en naar Enschede"

Daarom wil Volt...

de bereikbaarheid van Enschede verbeteren

De trein houdt gelukkig al lang niet meer op in Enschede. Tegenwoordig gaat de trein ook richting Duitsland. Maar de verbinding van en naar Enschede met de trein laat wel eens te wensen over. Volt wil de bereikbaarheid van Enschede verbeteren. Zowel in Nederland als richting Duitsland. Als treinen vaker en sneller richting Münster en Osnabrück rijden, wordt het voor inwoners van Enschede makkelijker om over de grens te werken. Maar Enschede wordt ook beter bereikbaar voor Duitsers om in onze binnenstad te gaan winkelen bij de lokale ondernemers.

een Euregionale arbeidsmarkt

Ook heeft Enschede een strategische positie aan de Duitse grens. Dit willen we benutten om de regionale arbeidsmarkt te versterken. Volt wil uitwisselingen stimuleren zodat we van elkaar kunnen leren aan beide kanten van de grens. En we willen vacatures digitaal toegankelijk maken. Hiermee maken we een grenzeloze arbeidsmarkt.

betere Europese samenwerking

Volt vindt samenwerken erg belangrijk. Wij hebben van Volt Twente al goede contacten met de Volt-afdelingen in Münster en Osnabrück. Samen willen we grensoverschrijdende problemen in de Euregio gaan oplossen. Zo maken we het leven beter aan beide kanten van de grens. Dat noemen wij ‘Europees denken, lokaal doen!’